Over ons

Ekoboerderij de Lingehof is een biodynamisch akkerbouwbedrijf aangrenzend aan het riviertje de Linge in Randwijk, gemeente Overbetuwe, als pachtbedrijf onderdeel van het Landgoed Heerlijkheid Hemmen. Sinds 2005 teelt André Jurrius hier en woont hij er met zijn vrouw Marieke en hun drie dochters.

Hoe het allemaal begon

Het huidig bedrijf was een leegstaande vervallen melkveehouderij, dat als pachtbedrijf door Landgoed Heerlijkheid Hemmen werd aangeboden.

De gebouwen zijn in de loop van de tijd gemoderniseerd en aangepast voor akkerbouw, onder andere met bewaarkoeling en zonnepanelen. Vanaf de start wordt er biologisch geteeld en vanaf 2005 is het bedrijf SKAL gecertificeerd. Vanaf 2018 is de Lingehof gecertificeerd voor het Demeter keurmerk voor biodynamische landbouw. De meeste percelen van de kleine 100 hectare liggen om het erf, zowel kleinere omzoomde percelen in het hart van Landgoed Hemmen als grotere open percelen richting de Rijndijk.

André Jurrius: "Ik ben groot geworden op het akkerbouwbedrijf van vader en oom, na verkoop van het bedrijf ontstond voor mij de zoektocht naar een boerderij om zelfstandig boer te kunnen worden. Na een emigratie avontuur naar Canada en een paar jaar werkzaam geweest te zijn op de Koninklijke maatschap de Wilhelminapolder in Zeeland deed zich de mogelijkheid voor om op de Lingehof aan de gang te gaan. De Lingehof is naast het voormalig ouderlijk bedrijf gelegen, en dat voelt  alsof ik weer thuis gekomen ben. Het grote voordeel is dat ik redelijk de weg wist en de grondsoort kende."